Физическите упражнения. Тренировките. Те са единственият,  категорично доказан начин да

...
Физическите упражнения. Тренировките. Те са единственият,  категорично доказан начин да
Коментари Харесай

Най-сигурният начин да станеш по-умен и по-щастлив

Физическите извършения. Тренировките. Те са единственият,  изрично потвърден метод да стане човек по-умен, по-щастлив, по-здрав и спокоен. Дори не са сложно решение на проблемите. Но работят.

В това убеждава един от най-популярните материали от седмицата на американското издание The Week.

Аргументите?

Упражненията ускоряват тялото и мозъка.

Лаборатория на Университета на Колумбия в Съединени американски щати съумява да потвърди със фотоси от ядреномагнитен резонанс, че постоянната физическа интензивност предизвика неврогенеза – процесът на раждане на нови мозъчни кафези. Тези кафези се „ хранят “ от визитата на фитнеса. Тримесечен режим на спортуване покачва с към 30% кръвообръщението в частта от човешкия мозък, която дава отговор за паметта и ученето, показва опит на университета.

Мит е, че спортистите са глупави.

Когато човек е в добра форма, се усилва способността му да учи. След като са правили физически извършения хората наизустяват думите от непознат език 20 на 100 по-бързо, твърди немско проучване от 2007 година Ето за какво, ако желаете да бъдете по-креативни, отделяйте към час на спортния тренажор в залата. Учените настояват, че когнитивната еластичност се усъвършенства след единствено 35 минути на занимания на фитнес апарат. Когнитивната еластичност е значима функционалност, на която изискуем намирането на отговори и изтраждането  на тактики по отношение на изказвания и условия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР